Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost
Jak zaparzyć w prosty sposób kawę w domu - zalewajka
2.jpg

Przepis na zalewajkę

13g zmielonej dość grubo kawy

230ml gorącej wody (ok 95stC)

Czas parzenia: 4 min

Filiżankę postaw na wadze. Wsyp 13g zmielonej uprzednio kawy. Zalej gorącą wodą. Na powierzchni zrobi się kawowa krusta. Nie ruszaj jej i pozwól, by kawa parzyła się dokładnie 4 min. Po tym czasie, przemieszaj delikatnie kawę tak, aby fusy zaczęły opadać. Właśnie zatrzymałeś ekstrakcję i kawa nie będzie się już mocniej naciągać. Resztki cremy z powierzchni zbierz łyżeczką i odczekaj parę minut zanim zaczniesz pić. Kawa straci nieznacznie temperaturę i zrobi się pełniejsza w smaku.

Smacznego

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl