Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

Kawy espresso/kawiarka. Pod tą zakładką znajdziesz kawy wypalone w taki sposób aby smakowały najlepiej parząc je w formie espresso czy też w ekspresie automatycznym typu Jura. W profilu smakowym najczęściej odnajdziemy nuty czekoladowe i orzechowe. Do kaw mlecznych polecamy kawy brazylijskie. 

Espresso/Kawiarka

Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA

Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA
Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA

Zastosowana metoda dekofeinizacji polegała na wypłukiwaniu kofeiny z ziaren z wykorzystaniem wody pochodzącej z trzciny cukrowej. Technika ta zwana jest dlatego powszechnie „Sugarcane”, metodą trzciny cukrowej. Proces ten jest stosunkowo prosty i odbywa się bez użycia sztucznych substancji chemicznych. Ostatecznie otrzymuje się kawę poddaną dekofeinizacji o kremowej teksturze dużej dozie słodyczy oraz korzenności w smaku i aromacie. Możemy w niej wyczuć m.in.: brązowy cukier, laskę wanilii, czerwone jabłko czy przyprawy korzenne. Doskonale sprawdzi się we wszystkich metodach parzenia, zarówno w ekspresach ciśnieniowych i automatycznych, jak i metodach alternatywnych – kawiarce, dripperach, chemexie, aeropressie, frenchpressie, ekspresie przelewowym czy też jako klasyczna zalewajka.

Dostępność: na wyczerpaniu

Wysyłka w: 1-3 dni

Cena:

52,00 zł

szt.
  • nowość

Każda kawa jest wrażliwa na temperaturę i jakość wody, dlatego zalecamy używać wody mineralnej oraz ustawić na ekspresie odpowiednią dla siebie temperaturę parzenia (ok. 94st). 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl