Producent
Cena
-
od
do
Kawy espresso/kawiarka. Pod tą zakładką znajdziesz kawy wypalone w taki sposób aby smakowały najlepiej parząc je w formie espresso czy też w ekspresie automatycznym typu Jura. W profilu smakowym najczęściej odnajdziemy nuty czekoladowe i orzechowe. Do kaw mlecznych polecamy kawy brazylijskie.
Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA
Zastosowana metoda dekofeinizacji polegała na wypłukiwaniu kofeiny z ziaren z wykorzystaniem wody pochodzącej z trzciny cukrowej. Technika ta zwana jest dlatego powszechnie „Sugarcane”, metodą trzciny cukrowej. Proces ten jest stosunkowo prosty i odbywa się bez użycia sztucznych substancji chemicznych. Ostatecznie otrzymuje się kawę poddaną dekofeinizacji o kremowej teksturze dużej dozie słodyczy oraz korzenności w smaku i aromacie. Możemy w niej wyczuć m.in.: brązowy cukier, laskę wanilii, czerwone jabłko czy przyprawy korzenne. Doskonale sprawdzi się we wszystkich metodach parzenia, zarówno w ekspresach ciśnieniowych i automatycznych, jak i metodach alternatywnych – kawiarce, dripperach, chemexie, aeropressie, frenchpressie, ekspresie przelewowym czy też jako klasyczna zalewajka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Każda kawa jest wrażliwa na temperaturę i jakość wody, dlatego zalecamy używać wody mineralnej oraz ustawić na ekspresie odpowiednią dla siebie temperaturę parzenia (ok. 94st).