Zachwyceni fenomenem kawowego ziarna - tak małego, że można je zamknąć w garści, a jednocześnie tak bogatego w smaki i aromaty – stworzyliśmy Palarnię Kawy Kofikada. Doskonalenie kunsztu wypalania kawy sprawia, że nie tylko w kawie, ale i w życiu pielęgnujemy uważność i autentyczność. Zaglądaj do wewnątrz, a tam znajdziesz prawdziwe bogactwo. Ziarno kawy jest tego dowodem.
Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA
Zastosowana metoda dekofeinizacji polegała na wypłukiwaniu kofeiny z ziaren z wykorzystaniem wody pochodzącej z trzciny cukrowej. Technika ta zwana jest dlatego powszechnie „Sugarcane”, metodą trzciny cukrowej. Proces ten jest stosunkowo prosty i odbywa się bez użycia sztucznych substancji chemicznych. Ostatecznie otrzymuje się kawę poddaną dekofeinizacji o kremowej teksturze dużej dozie słodyczy oraz korzenności w smaku i aromacie. Możemy w niej wyczuć m.in.: brązowy cukier, laskę wanilii, czerwone jabłko czy przyprawy korzenne. Doskonale sprawdzi się we wszystkich metodach parzenia, zarówno w ekspresach ciśnieniowych i automatycznych, jak i metodach alternatywnych – kawiarce, dripperach, chemexie, aeropressie, frenchpressie, ekspresie przelewowym czy też jako klasyczna zalewajka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Witamy cię w kawowym świecie Kofikady. Nasza warmińska palarnia oferuje rzemieślnicze kawy produkowane wyłącznie z ziaren najwyższej jakości. Wiele plantacji, z których trafiają do nas ziarna posiada certyfikaty upraw ekologicznych. Stawiamy przede wszystkim na jakość i tego możesz się po naszych kawach spodziewać.
Kawa to nasza pasja, to sens naszego życia i wspaniała przygoda. Cały czas się szkolimy, stawiamy coraz wyżej poprzeczkę jeśli chodzi o sztukę roasterską. Dzięki temu potrafimy wydobyć z ziaren specialty na których pracujemy wszystko co najlepsze. Kawy z palarni Kofikada charakteryzują się wspaniałym aromatem orzechów, czekolady i słodkich owoców.
Nasz asortyment jest dobrany tak, aby każdy mógł znaleźć kawę dla siebie.