Kiedy rozmawiamy o kawach najczęściej opisujemy ich smak i aromat. Warto jednak nadmienić, że nie ma dobrej kawy, bez dobrego surowca. Kawy segmentu specialty gwarantują czystość smaku i pełen aromat ale przede wszystkim pijąc taką kawę możemy być pewni, że pijemy produkt zdrowy i przyjazny dla naszego ciała. Dlaczego? Jedynie kawy dojrzałe, bez pleśni czy niezaatakowane przez insekty mogą pozytywnie przejść kontrolę Q-grader i osiągnąć punktację powyżej 80 SCA.
Kawy SCA 85+ są wypalone z najświeższych zbiorów i pozyskujemy je najczęściej na zasadzie direct trade, czyli bezpośrednio z plantacji. Są gwarancją najwyższej jakości. Często charakteryzują się eksperymentalną, niebanalną obróbką a dzięki ręcznemu zbieraniu i procesowaniu pozbawione są defektów.
Kostaryka Corazon de Jesus Reposado Natural DRIP

Pojawiają się takie kawy, których smak zapamiętujemy i wspominamy miesiącami. I ta kawa jest właśnie taką intrygującą przygodą.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Kawy Specialty 85+ wypalane w Palarni Kofikada.