Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA
Zastosowana metoda dekofeinizacji polegała na wypłukiwaniu kofeiny z ziaren z wykorzystaniem wody pochodzącej z trzciny cukrowej. Technika ta zwana jest dlatego powszechnie „Sugarcane”, metodą trzciny cukrowej. Proces ten jest stosunkowo prosty i odbywa się bez użycia sztucznych substancji chemicznych. Ostatecznie otrzymuje się kawę poddaną dekofeinizacji o kremowej teksturze dużej dozie słodyczy oraz korzenności w smaku i aromacie. Możemy w niej wyczuć m.in.: brązowy cukier, laskę wanilii, czerwone jabłko czy przyprawy korzenne. Doskonale sprawdzi się we wszystkich metodach parzenia, zarówno w ekspresach ciśnieniowych i automatycznych, jak i metodach alternatywnych – kawiarce, dripperach, chemexie, aeropressie, frenchpressie, ekspresie przelewowym czy też jako klasyczna zalewajka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni