Producent
Cena
-
od
do
Blend Nr. 4 ESPRESSO
Blend No.4 jest mieszanką dwóch arabik jakości specialty. 90% całości paczki stanowi Brazylia Mogiana, a 10% Kostaryka Las Lajas „Double Diamond”. Brazylia Mogiana pochodzi z obróbki naturalnej, Kostaryka Las Lajas z miodowo-fermentacyjnej. Wypalona została z myślą o kremowym, nietuzinkowym i na długo zapadającym w pamięci espresso. Przy okazji też idealnie łączy się z mlekiem tworząc fantastyczną bazę do takich kaw jak flat white, cappuccino czy latte.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Kolumbia El Mirador ESPRESSO
Klasyczna kolumbijska kawa pochodząca z obróbki mytej o czystej kwasowości owoców cytrusowych i dużej słodyczy. W smaku kawy dominują przede wszystkim nuty czekolady, owoców pestkowych oraz cytrusów. Cechuje się gładką teksturą i długim przyjemnym posmakiem. Przeznaczona jest do espresso, zatem doskonale sprawdzi się w ekspresach ciśnieniowych, ekspresach automatycznych oraz w kawiarkach.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Kolumbia El Mirador
Klasyczna kolumbijska kawa pochodząca z obróbki mytej o czystej kwasowości owoców cytrusowych i dużej słodyczy. W smaku kawy dominują przede wszystkim nuty czekolady, owoców pestkowych oraz cytrusów. Cechuje się gładką teksturą i długim przyjemnym posmakiem. Przeznaczona jest do metod alternatywnych. Zatem doskonale sprawdzi się w rozmaitych dripperach, chemexie, aeropressie czy w ekspresach przelewowych.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Kolumbia El Dragon BEZKOFEINOWA
Zastosowana metoda dekofeinizacji polegała na wypłukiwaniu kofeiny z ziaren z wykorzystaniem wody pochodzącej z trzciny cukrowej. Technika ta zwana jest dlatego powszechnie „Sugarcane”, metodą trzciny cukrowej. Proces ten jest stosunkowo prosty i odbywa się bez użycia sztucznych substancji chemicznych. Ostatecznie otrzymuje się kawę poddaną dekofeinizacji o kremowej teksturze dużej dozie słodyczy oraz korzenności w smaku i aromacie. Możemy w niej wyczuć m.in.: brązowy cukier, laskę wanilii, czerwone jabłko czy przyprawy korzenne. Doskonale sprawdzi się we wszystkich metodach parzenia, zarówno w ekspresach ciśnieniowych i automatycznych, jak i metodach alternatywnych – kawiarce, dripperach, chemexie, aeropressie, frenchpressie, ekspresie przelewowym czy też jako klasyczna zalewajka.
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni
Etiopia Gatta Dukamo NDAF
Etiopia Gatta Dukamo NDAF jest fantastyczną kawą dedykowaną do metod alternatywnych. Jest to tzw. Competition Coffee, która była wykorzystana przez nas podczas Mistrzostw Polski Brewers Cup 2024. Kawa przechodzi obróbkę naturalną i anaerobiczną. W efekcie mamy do czynienia z kompleksową, aromatyczną, pociągającą pod każdym względem etiopską kawą najwyższej jakości, oferującą bogaty profil smakowy. Wynajdujemy w niej niebywałą ilość słodyczy, a szczególnie w postaci jeżyny, mandarynki, melasy, a także Earl Greya. Nie sposób nie dać jej szansy i zapoznać się z nią bliżej!
Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 1-3 dni