HOME BARISTA - EKSPRES CIŚNIENIOWY





Opis
WARSZTATY HOME BARISTA - ekspres ciśnieniowy
DLA KOGO?
Szkolenie dedykowane jest dla osób pragnących zdobyć umiejętności świadomego parzenia espresso i kaw mlecznych na ekspresie ciśnieniowym. Dzięku szkoleniu zdobędziesz wiedzę, dzięki której będziesz potrafił w pełni odkryć potencjał parzonej kawy, espresso będą słodkie a kawy mleczne kremowe i dobrze spienione. Zrozumiesz jakie parametry decydują o smaku kawy oraz jak na nie świadomie wpływać.
TEORIA:
- Charakterystyka ziaren kawy ze względu na pochodzenie oraz sposób obróbki
- Espresso - czynniki wpływające na przyrządzenie idealnego espresso
- Jak dobrać domowy sprzęt do przyrządzenia espresso i kaw mlecznych
- Konserwacja i czyszczenie ekspresu
PRAKTYKA:
- Ustawienie parametrów domowego ekspresu
- Jak poprawnie przyrządzić espresso w warunkach domowych
- Technika spieniania mleka
- Podstawowe techniki latte art
Czas trwania: 3,5 h
Cena: 249 pln/os.
Max. 5 osób
PROWADZĄCY
Bartek Krywczuk: Head Barista i szkoleniowiec z wieloletnim doświadczeniem zdobytym w Norwegii, posiadający ugruntowaną wiedzę praktyczną z zakresu produkcji, wypału i parzenia kaw. Head Barista i Head Roaster. Założyciel Kofikady: Kawiarni i Palarni kaw specialty.
MIEJSCE:
Olsztyńska Palarnia Kawy
KOFIKADA
tel. 789227951
ul. Cementowa 3a/29
Olsztyn